Dino park

Obisk tematskega parka o dinozavrih je lahko ne samo zabaven, ampak tudi poučen in spodbuja celovit razvoj, še posebej pri mlajših generacijah. Pripravili smo seznam sedmih tematskih dino parkov v Evropi.

Dinosaurier-Park Münchehagen v Nemčiji je znano paleontološko mesto na prostem, ki ponuja edinstveno izkušnjo za obiskovalce vseh starosti. Park je dom več kot 250 avtentičnih odtisov dinozavrovih stopal, ki so odkriti na tem območju. Obiskovalci lahko raziskujejo številne modele dinozavrov v naravni velikosti, starodavno okostje kuščarja in delavnice iz kamene dobe. Park vključuje tudi muzej, kjer so razstavljeni originalni fosili, in različne izobraževalne programe. Za več informacij obiščite njihovo uradno spletno stran.
https://www.dinopark.de/

dino park
V nemškem parku vas prestraši tudi megalodon.

JuraPark Krasiejów se nahaja v majhnem mestu Krasiejów na jugozahodu Poljske. To je sodoben in družinam prijazen zabaviščni park, ki velja za največjega v Evropi. Dino park ima izobraževalno stezo s približno 200 modeli 70 različnih vrst dinozavrov, vsi v naravni velikosti. Obiskovalci lahko raziskujejo tudi paleontološki paviljon, predzgodovinski oceanarij, »časovni tunel«, park znanosti in človeške evolucije. Park poleg tega vključuje tudi kino 5D, zabaviščni park z vrtiljaki, trampolini in labirintom ter ogromno igrišče. Za več informacij obiščite uradno spletno stran JuraPark Krasiejów.
https://juraparkkrasiejow.pl/

dino park
JuraPark Krasiejow nikogar ne pusti ravnodušnega.

Dinopark Funtana, ki leži v lepem obmorskem mestu Funtana na Hrvaškem, je priljubljena destinacija za družine in ljubitelje dinozavrov. Park je znan po mehanskih figurah dinozavrov, ki se premikajo in oddajajo zvoke, ko se jim obiskovalci približajo. Nahaja se v senčnem borovem gozdu, ki omogoča udoben sprehod po parku tudi v najbolj vročih dneh. Poleg dinozavrov park ponuja tudi številne druge atrakcije, kot so različne predstave, igrala za otroke, živalski vrt in možnost jahanja ponija ter vožnje s parno lokomotivo. Dinopark Funtana ponuja različne cene vstopnic glede na starost obiskovalcev in čas obiska. Otroci, stari do 3 leta, imajo brezplačen vstop. Cena vstopnic za otroke do 14 let in za seniorje (osebe stare 63 let in več) je 14 evrov, medtem ko je cena za odrasle 18 evrov. Park ponuja tudi posebne cene za osebe s posebnimi potrebami. Vstopnice so na voljo samo za nakup v parku in se lahko plačajo le z gotovino. Za več informacij obiščite uradno spletno stran Dino park Funtana.
https://dinopark.hr/sl/zabavni-park-na-hrvaskem/

dino park
V naši soseščin vam ne bo dolgčas.

Styrassic Parkv Bad Gleichenbergu v Avstriji je edinstven tematski park, kjer lahko občudujete več kot 85 dinozavrov v naravni velikosti, od plateozavra do tiranozavra. V parku je tudi največji džungelski tobogan v Avstriji, kotiček za zajce, dejavnosti izkopavanj, raznolik program dogodkov in restavracija. Park ponuja tudi interaktivno izkušnjo s postavljenimi dinozavri, ki so živeli na območju okoli Bad Gleichenberga. Obiskovalci lahko raziskujejo tudi druge atrakcije, kot so vulkan, ki puha ogenj, živalski vrt z živalmi za božanje, resnične dinozavrske najdbe in še več. Park ponuja tudi nočitev v »drevesnem hotelu.
https://styrassicpark.at/en/

dino park
Na avrstrijskoštajerskem si lahko ogledate 85 različnih modelov dinozavrov, prazgodovinskih sesalcev in tudi človečnjakov.

Dino Parque Lourinhã (Portugalska) je največji muzej na prostem v državi in eden največjih tematskih parkov o dinozavrih v Evropi. Park je bil odprt v februarju 2018 in se razprostira na 10 hektarjih. Obiskovalcem nudi »pravo« jursko izkušnjo s 120 modeli dinozavrov v naravni velikosti ter fosili v muzeju, ki obiskovalce popeljejo milijone let nazaj v čas. V parku je tudi restavracija, ki ponuja jedi, navdihnjene z dinozavri, in edinstveno kulinarično doživetje. Dino Parque ponuja tudi možnost vodenih ogledov, ki jih izvaja usposobljeno osebje. Park je primeren za obisk z otroškimi vozički in ima dobro dostopnost. Pomembno je, da obiskovalci pridejo pripravljeni z vodo, prigrizki, klobuki za zaščito pred soncem in udobnimi čevlji za hojo. Cene vstopnic so €13,00 za odrasle in otroke, starejše od 13 let, ter €10,00 za otroke med 4 in 12 let. Otroci do 3 let imajo brezplačen vstop. Park je odprt vsak dan, pri čemer se ura zapiranja spreminja glede na letni čas.
https://www.dinoparque.pt/

dino park
Dino Parque Lourinhã vabi z vpadljivim vhodom.

Dino park v Kemeru, Turčija,je tematski park, ki je priljubljen med turisti, zlasti družinami, ki preživljajo počitnice v letoviščih Kemer na jugu Turčije. Park se nahaja v gozdnatem območju blizu letoviške vasice Geynük in glavne ceste med Antalyo in Kemerom. V parku je 25 interaktivnih dinozavrovih figur in številne atrakcije, vključno s planetarijem, 7D kinom in igrišči. Park ponuja tudi izkušnjo izkopavanja dinozavrov za mlajše obiskovalce, ki lahko na posebej opremljenem peščenem igrišču igrajo vlogo paleontologov. Za več informacij obiščite uradno spletno stran Dinopark Kemer.

dino park
V parku je 25 interaktivnih dinozavrovih figur in številne atrakcije, vključno s planetarijem, 7D kinom in igrišči.

Podobne objave