kako izdelati vabilo za rojstni dan z dinozavri

Kako izdelati vabilo za rojstni dan, ki se bo tematsko navezovalo na dinozavre, je vprašanje, ki si ga zastavlja marsikatera mamica. Mladi nadobudneži so očarani nad svetom orjaških dinozavrov, zato neredko izberejo ravno to tematiko za osrednjo nit svojega rojstnega dne. Organizacija dogodka se začne pri vabilu, za katerega vam bomo podali nekaj napotkov in postregli z idejami.

Vabilo za rojstni dan najprej potrebuje osnovo

Začnimo čisto na začetku. Za otroška vabila za rojstni dan z dinozavri najprej potrebujemo osnovo in pripadajočo kuverto. Pod »osnova« je mišljen prepognjen karton, na katerega bomo napisali vabilo in dodali še kakšen risan ali odtisnjen motiv. Tovrstne prazne osnove za vabila (240 gramski papir) dobite v nekaterih specializiranih prodajalnah, kjer jih prodajajo po 50 ali 100 kom. Cenovno se vam bolj splača vzeti tiste s 100 kom, saj pride posamezna kuverta in osnova cenejša, višek pa vam bo prišel prav še za kakšen drug jubilej ali praznovanje. Na voljo so različne oblike, najbolj praktične so velikosti A6 in kvadratne (13,5 x 13,5 cm). Glede običajno barvit izgled dinozavrskih vabil, se boste verjetno odločili za bele.

Odločite se za motiv prve strani

Ko razmišljamo, kako izdelati vabilo za rojstni z dinozavri, moramo, kot je bilo že prej omenjeno, stremeti k temu, da bo imelo barvito in privlačno obliko. Na prvo stran tako lahko vključite različne slike dinozavrov ali še bolje kar otrokom prikupne ilustracije teh izumrlih plazilcev. Lahko pa si pomagate tudi s štampiljkami z motivi dinozavrov. Po odtisu potrebujejo samo še nekaj vašega ustvarjalnega pristopa z barvicami, markerji, flomastri … Uporabite žive barve, saj so otroci  navdušeni nad svetlimi in veselimi barvami, ki bodo pritegnile pozornost slehernega malčka. Nekateri kompleti štampiljk imajo zraven tudi napise, ki jih smiselno kombinirajte s celotnim motivom vabila. Če želite, lahko v barvanje motiva vključite tudi bodočega slavljenca.

Vabilo za rojstni dan naj ima jasno in preprosto besedilo

Besedilo v vabilu na rojstni dan mora biti preprosto in jasno. Besedilo naj bo kratko, jasno in enostavno za razumevanje. Navedite osnovne informacije, kot so datum, čas in kraj praznovanja. Nekateri zapis besedila nadgradijo z »dinozavrsko pisavo«, ki spominja na dinozavre oziroma prazgodovino. (vir 1) Takšna oblika zapisa bo dala še dodatno tematsko noto vabilu. Prav tako boste vabilo nadgradili z drobnimi elementi, kot so gumbi, nalepke, drobna plastična kost iz dinozavrovega okostja in podobno. Vse to buri otroško domišljijo do te mere, da komaj pričakujejo dan praznovanja.

Kako izdelati vabilo za rojstni dan z dinozavri
Primer dinozavrske pisave

Če se sprašujete, kako izdelati vabilo za rojstni dan z dinozavri, jih personalizirajte

Vaš malček bo povedal koga bo povabil na rojstni dan, zato poznate njihova imena. Zelo lepo izpade, če je ime gosta zapisano na vabilu. Zopet priporočamo, da uporabite dinozavrsko pisavo. Mimogrede: vabilo za rojstni dan ima lahko tudi drugačno obliko kot le kvadratno ali pravokotno. Kaj pa, če bi pravokotno osnovo obrezali v obliko jajca ali dinozavra?  To bo še dodatno podžgalo vznemirjenje pri prejemanju vabila.

Na pozabite na dekoracijo in morebitne kostume

Dodaten draž zabavi bodo dali tudi kostumi. Lahko že v vabilu zapišete, da zapovedujete dinozavrski »dress code«, lahko pa za kostume poskrbite sami. Otroci bodo navdušeni, če se bodo lahko za en dan poistovetili z zelenimi izumrlimi orjaškimi plazilci. Ne pozabite tudi na balone in drobno dekoracijo, ki bodo ambient naredili dinozavrskega. Predvsem pa ne pozabite na vabilu za rojstni dan navesti vaših kontaktnih podatkov za morebitna vprašanja ali potrditev udeležbe.

Če vam izdelava vabil dela sive lase, lahko poskrbimo zanje tudi mi.Vir (1): Freefont

Podobne objave